Roki za izdelavo prevodov

Zmožnosti večine prevajalskih agencij se gibljejo okrog 5-6 prevajalskih strani na dan, saj zaradi celovitosti in kakovosti prevoda na enem prevajalskem projektu navadno dela en prevajalec. Če bi na enem projektu delala dva ali več prevajalcev, bi prevod odražal različne prevajalske stile in terminologijo ter posledično ne bi bil kakovosten – vsaj ne toliko, kot če bi ga prevajala ena oseba.

Na prmer: pri naročilu prevoda 45 prevajalskih strani v angleški jezik bo ponujen rok za oddajo prevoda približno 7 delovnih dni. Glede na to, da večina prevajalskih agencij zahteva plačilo vnaprej, bo za vas najbolj enostavno in ugodno, da račun poravnate prek spletne banke. Tako lahko, za razliko od fizičnega plačila na pošti ali banki, takoj pošljete potrdilo o plačilu in tako sprožite postopek prevajanja, kar bo skrajšalo tudi rok dostave prevoda.

V kolikor pa potrebujete t. i. nujen prevod – kar obsega prevod do 10 prevajalskih strani na dan, boste morali plačati približno 50 ali več odstotkov glede na normalno ceno. Pregovor »Čas je denar« zagotovo drži, ko govorimo o prevajalskih storitvah.

Pri prevajalski agenciji Prolingua dodatkov na nujne prevode ne računamo. Še več, na vaše povpraševanje ponavadi odgovorimo v roku 30 minut, kar bistveno skrajša rok dostave prevoda. Za naročilo prevoda kliknite tukaj.

Comments are closed.